Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αδελφουποιήθκαμαν μάναμ μι τσ Βούλγαροι .....

Σχέσεις συνεργασίας Τούντζα Βουλγαρίας και δ. Πύλης
Οικοδομούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα – Στην περιοχή Γιάμπολ ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος

Στην περιοχή Γιάμπολ (Yambol) της Βουλγαρίας βρίσκεται από χθες ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος ο οποίος θα έχει επαφές με τον δήμαρχο και εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Του Λάζαρου Μάμαλη
Ο κ. Κουφογάζος επισκέπτεται το δήμο Τούντζα ο οποίος υπάγεται στην περιοχή Γιάμπολ με τη διττή ιδιότητα του δημάρχου Πύλης, αλλά και του αντιπροέδρου του ΚΕΝΑΚΑΠ. Για το λόγο αυτό συνοδεύεται από τους κυρίους Χρήστο Γκρέκο και Βάιο Κουτή.
Όπως μας δήλωσε ο κ. Κουφογάζος, οι δεσμοί μεταξύ των δύο δήμων ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια στο πλαίσιο των επαφών της δημοτικής αρχής Τούντζα με τη δημοτική αρχή Θεσσαλιώτιδας του Νομού Φθιώτιδας με τον οποίο αδερφοποιήθηκαν. Οι εκπρόσωποι του δήμου Τούντζα και η δημοτική αρχή Πύλης συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν αυτές τις επαφές αναζητώντας δρόμους συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτοκτηνοτροφία και η εκπαίδευση. Ο ίδιος δέχθηκε δύο προσκλήσεις να επισκεφθεί την περιοχή Γιάμπολ από τον δήμαρχο Τούντζας κ. Georgi Georgiev στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του φόρτου εργασίας που προέκυψε από την υλοποίηση του σχεδίου Καλλικράτης και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του ιδίου, ως δημάρχου του διευρυμένου πλέον, δήμου Πύλης.
Ο κ. Κουφογάζος τελικώς, βρίσκεται στη Γιάμπολ και θα παραμείνει μέχρι και αύριο Κυριακή.
Ως προς το περιεχόμενο της συνεργασίας που προτίθεται να προτείνει, αυτή δεν αναμένεται να περιλαμβάνει αδερφοποίηση καθότι δεν τη θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας μεταξύ δύο δήμων και δύο τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Κουφογάζος θα προτείνει την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επισκέψεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η αγροτική ανάπτυξη και η εκπαίδευση.
Η Yambol βρίσκεται στο τριεθνές Βουλγαρίας, Ελλάδας και Τουρκίας και γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με την εγκατάσταση σ’ αυτή πληθώρας επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.
Η ΕΡΕΥΝΑ 04 Ιουνίου 2011, αρ. φύλλου 15811, σελίδα 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου